Викладачі, студенти та випускники кафедри дошкільної освіти взяли участь в онлайн майстер-класі «Проєктний менеджмент», що організований за умов співпраці кафедри дошкільної освіти та Комунального закладу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Вінницької міської ради”.

Грант - можливість для розвитку, втілення інновацій та освітянських ініціатив, передумова до всеукраїнської та міжнародної співпраці в сфері освіти.

Під час онлайн зустрічі Олег Слушний, директор Комунального закладу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Вінницької міської ради", вчитель інформатики, призер конкурсу “Global Teacher Prize Ukraine 2019” розповів учасникам зустрічі як організувати роботу для правильної підготовки проєкту та особливості подання заявки на отримання грантової підтримки, поділився досвідом грантового фінансування ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Кві 07 | Коментарі (0)

Викладачі кафедри дошкільної освіти активно співпрацюють з випускниками освітнього ступеня «бакалавр» та «магістр»

Кафедра дошкільної освіти підтримує постійний зв’язок та активно співпрацює з випускниками спеціальності 012 Дошкільна освіта освітнього ступеня «бакалавр» та «магістр». Основні напрями співпраці реалізуються через систематичну участь випускників в майстер-класах, тренінгах, засіданнях круглих столів щодо висвітлення актуальних питань в сфері дошкільної та початкової освіти, засіданнях в тому числі і з метою обговорення проєктів освітніх програм, залучення випускників до профорієнтаційної діяльності, інформування випускників щодо відкритих вакансій за фахом тощо.

... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 21 | Коментарі (0)

Вже не вперше на кафедрі дошкільної освіти захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти ОС «магістр» відбувається за участю стейкхолдерів. Під час захисту стейкхолдери брали активну участь в обговоренні результатів наукових досліджень магістрантів, вступали в дискусії та висловилювали власне бачення досліджуваної проблеми. Такій підхід у співпраці є актуальним та важливим в розвитку наукового потенціалу та реалізації практичного досвіду кожного студента.

Здобувачі вищої освіти гідно представили результати власних досліджень та впевнено відповідали на запитання членів екзаменаційної комісії. Варто відмітити, що доповіді здобувачів вищої освіти супроводжувались використанням мультимедійного обладнання, що в свою чергу створювало умови для на ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 22 | Коментарі (0)

З 2018 року кафедра дошкільної освіти розпочала співпрацю із Міжнародним інститутом виховання характеру (США). Двічі на рік (осінь, весна) тренери проєктів проводили для студентів та викладачів тренінги щодо виховання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку (ґрунтуючись на досвіді США). Проте, враховуючи ситуацію, викликану пандемією COVID-19 в рамках тижня дошкілля, викладачі та студенти кафедри дошкільної освіти організували онлайн-зустріч з Charles та Linda Landreth, викладачами тренінгів і семінарів, міжнародної програми “Character International, Inc” (м.Даллас,штат Техас, США).

Приємно, що на онлайн-зустрічі були присутні не тільки студенти, які знаходилися у цей час в аудиторії, але й студенти, які працювали в закл ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Жов 13 | Коментарі (0)

Практика показує, що організація зустрічей здобувачів освіти із професіоналами-практиками це не тільки можливість обміну досвідом, але й ключ до пізнання, формування інтересу студентів до майбутньої професії та прагнення до самовдосконалення, самоствердження, самореалізації.

Майстер-клас є лише одним із видів спільної діяльності професіоналів-практиків зі студентами. Проте, подібні зустрічі є найбільш продуктивними, оскільки їх діяльність орієнтується на принцип «від теорії - до практики».

9 жовтня для здобувачів освіти, професіоналами-практиками було проведено майстер-класи:

«Логічні ігри як засіб творчого розвитку дітей 6 року життя» (спікери: А. Колода, вихователь-методист та І. В. Васил'єва, вихователь І категорії дошкільного навчального закладу ( ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Жов 13 | Коментарі (0)

 Майстер-класи від професіоналів-практиків

Діяльність кафедри дошкільної освіти спрямована на здійснення практико-орієнтованого навчання, саме тому, науково-педагогічні працівники активно співпрацюють з професіоналами-практиками в галузі дошкільної та початкової освіти.

Залучення професіоналів-практиків відбувається як в розрізі дисциплін під час проведення аудиторних занять, так і шляхом організації для студентів та викладачів різноманітних майстер-класів, тренінгів тощо. Такий підхід дозволяє створювати можливості для закріплення студентами теоретичних знань практичними навичкам, а також формувати навички soft skills, що є важливими у професійному становленні молодого фахівця.

До участі в заходах долучилися професіонали-практики, зокрема, майстер-кла ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Жов 08 | Коментарі (0)

24.06. 2020 р. відбулася зустріч гаранта, членів проектної групи зі стейкхолдерами з метою обговорення питання удосконалення й модернізації освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів та магістрів спеціальностей 012 Дошкільна освіта.

... Читати далі »

Переглядів: 199 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Лип 22 | Коментарі (0)

Кафедра дошкільної освіти активно працює над переглядом навчальних планів на 2020/2021 н.р. До обговорення та внесення пропозицій до розробки навчальний планів на наступний навчальний рік, долучилася й Демешева Світлана Сергіївна, учитель початкових касів, учитель вищої категорії Першої міської гімназії, Черкаської обласної ради.

Як педагог-практик, Світлана Сергіївна радить переглянути обсяг та зміст практичної підготовки студентів, тим самим, рекомендує посилити педагогічну практику здобувачів вищої освіти в закладах дошкільної освіти та загальноосвітніх навчальних закладів, шляхом збільшення кількості годин відведених на практичну підготовку.

Окрім цього, стейкхолдером була внесена пропозиція щодо організації круглих столів за участю здобувачів вищої освіти, науково-педагогічного складу каф ... Читати далі »

Переглядів: 190 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Чер 02 | Коментарі (0)

В рамках проєкту співпраці зі стейкхолдерами «ТеоріяVSПрактика», 30.05 відбулася онлайн зустріч науково-педагогічного складу кафедри дошкільної освіти та здобувачів вищої освіти зі стейкхолдером Ванько Ксенією Іванівною, методистом відділу дошкільної освіти КНЗ «Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Під час зустрічі будо розглянуто широке коло питань, що стосуються:

- змісту нормативно-правових документів, що регулюють відносини педагога та батьків закладу дошкільної освіти (Конституція України, Закон «Про освіту», Закон «Про дошкільну освіту», Базовий компонент дошкільної освіти, Сімейний кодекс України, Статут, згідно якого працює заклад дошкільної освіти, Договір/правила ... Читати далі »

Переглядів: 176 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Чер 01 | Коментарі (0)

З метою #почути_кожного учасника освітнього процесу, кафедрою дошкільної освіти організовано проєкт співпраці зі стейкхолдерами «ТеоріяVSПрактика»

Ключовими пріоритетами співпраці є взаємодія стейкхолдерів на всіх напрямах освітньої діяльності, які разом, утворюють акронім «Зерно майбутнього»

З - знання

Е - ефективність

Р - реалізація

Н - навички

О - освіта< ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 27 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »