7:56 PM
На кафедрі дошкільної освіти пройшов тиждень STEM-освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ)

На кафедрі дошкільної освіти пройшов тиждень STEM-освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Вже декілька років широкої популярності в сфері дошкільної та початкової освіти набуває впровадження інноваційної програми формування культури інженерного мислення в дошкільників «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт»(К. Крутій). Саме тому, особливе місце у роботі з майбутніми педагогами займає впровадження методів STREAM-освіти в освітній процес вишу. Перш за все, це пояснюється необхідністю формування педагога нової генерації - готового працювати з дітьми нового покоління, адже інноваційні рішення щодня кидають виклик традиційній освітній системі.

Таким чином, креативне та інноваційне заняття не тільки мотивує здобувача вищої освіти до навчання, але й формує справжнього Stem-педагога:

- готового до впровадження нових тенденцій в сфері освіти

- готового навчатися протягом життя та самовдосконалюватися

- готового долати стереотипи, відчувати проблеми, проявляти принциповість та гнучкість мислення.

Протягом тижня на кафедрі дошкільної освіти заняття із здобувачами вищої освіти перетворилися на справжні мейкерські та дослідницькі лабораторії в яких студенти навчалися самостійно пізнавати науку через відкриття та винаходи й здобували практичний досвід для роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

Проведений Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) - можливість навчати та навчатися, адже різноманітні завдання зацікавили всіх учасників освітнього процесу та дали поштовх до розвитку інженерного потенціалу кожного. Пам’ятайте, саме інженерія робить наше життя таким, як воно є.

 

  

  

 

Переглядів: 117 | Додав: oksana-shpundra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar