9:23 PM
Десята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти»

 

14-16 березня 2019 року відбулася головна подія освітньої галузі України – Десята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» у Київському Палаці дітей та юнацтва. Цьогоріч у роботі виставки взяли участь 750 учасників із 25 регіонів України серед яких Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Спікерами дискусійної панелі від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького були аспірант кафедри дошкільної освіти Оксана Олександрівна Панченко та доктор педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Інна Олександрівна Ніколаєску. Учасниками дискусії були освітяни Черкаської, Житомирської, Дніпропетровської та Запорізької областей. В ході дискусії піднімалося питання стосовно організації дослідницької діяльності з дітьми старшого дошкільного віку засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Викладачі кафедри дошкільної освіти І. О. Ніколаєску, В. Г. Бондар, А. В. Логінова, О. О. Панченко, завідувач, методист й вихователі Радушненського ДНЗ ясла-садок "Ромашка" Дніпропетровської обл., викладачі Запорізького коледжу та Житомирського університету обговорили перспективи впровадження ІКТ в закладах дошкільної освіти. Особливо цікавило питання технічного та інформаційного забезпечення освітнього процесу в ЗДО.

Окрім цього, викладачі кафедри ознайомилися із новинками в галузі дошкільної освіти, а саме: дидактичними іграми для дітей, дидактичними технологіями на магнітній основі, 2-D та 3-D технологіями, настільними іграми від ТМ «Розумники», педагогічними іграми для планшетів, Smart-кейсами для вчителів, Lego та педагогічною літературою. Особливу увагу було приділено ознайомленню із сучасним лінгафонним обладнанням, адже планується відкриття нового навчального кабінету для студентів та методичному забезпеченню вчителя початкової школи за концепцією Нової української школи.

Викладачі кафедри дошкільної освіти мали можливість відвідати та бути учасниками круглого столу «Розвиток педагогічної компетентності викладачів, які не мають педагогічної освіти, у системі науково-методичної роботи коледжів» та майстер-класу «Формування ключових компетентностей учнів засобами ігрової технології в умовах інноваційного освітнього середовища».

​​​​​​​

Переглядів: 344 | Додав: oksana-shpundra | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar