10:58 PM
Принципи Фінської освіти для України

Одна з цілей нової української школи – побудувати систему, що допоможе реалізуватись кожній дитині, а фінський проект сприятиме нам у цьому, – Лілія Гриневич. 

 Розвиток компетентностей учителя, популяризація освіти та створення сучасного освітнього середовища – за такими трьома кластерами працює фінський проект підтримки Нової української школи. Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час виступу на заході в межах офіційного старту проекту 15 березня 2019 року. «Зараз Нова українська школа є однією з найбільш підтримуваних суспільством реформ. Згідно з останніми опитуваннями вона має найбільшу частку одночасно глибокого розуміння та підтримки в українському суспільстві. Ми дуже серйозно ставимося до цього зворотного зв'язку. Він не лише допомагає згуртувати навколо змін активне коло зацікавлених українців, а й заручитися підтримкою наших міжнародних партнерів. І одним з таких партнерів, який повірив в українську реформу та розділив її цінності, стала Фінляндія. Одна з цілей Нової української школи – побудувати систему, що допоможе реалізуватись кожній дитині, а фінський проект сприятиме нам у цьому», – зазначила Лілія Гриневич.

     Міністр повідомила, що проект називається «Learning together» («Вчимося разом»). За її словами, кожен із напрямів, за якими працюють кластери, вирізняється тим, що саме за ними фінська система освіти є однією з найуспішніших у світі.

Переглядів: 359 | Додав: nikolaesky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar