9:32 PM
Всеукраїнський День дошкілля

 

Як важливий, великий і священний сан вихователя: в його руках доля цілого життя людини.

(В. Белінський)

Сердечно вітаємо із професійним святом – Всеукраїнським Днем дошкілля. Цей день є прекрасною нагодою побажати Вам радісних подій і звершень, професійних успіхів, творчої наснаги, щедрої долі. Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість. Нехай Ваш шлях буде наповненим новими злетами й досягненнями, а людська шана буде подякою Вам за плідну працю. 

 

З нагоди свята, викладачі кафедри дошкільної освіти А.Є. Сіренко, А.В. Логінова, Ю.О. Соловей, О.О. Панченко відвідали урочистості в м.Києві.

З вітальним словом виступили Міністр освіти і науки України Ганна Новосад, керівник освітніх програм ЮНІСЕФ Ольга Долініна, освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Бажаючі мали можливість поставити запитання Міністру освіти, а всі охочі долучитися до дискусії та включитися в обговорення найактуальніших проблем дошкільної освіти незалежно від типу, виду чи форм власності закладу.

Заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій нагородила почесними грамотами, відзнаками, подяками працівників дошкільної освіти зі всієї України.

Свої погляди на реформування системи дошкільної освіти висвітлили провідні фахівці в галузі дошкільної освіти та інклюзивної освіти. Педагоги обговорили загальні аспекти виховання дітей з особливими освітніми потребами, необхідність поширення освіти сталого розвитку, залучення вихователів до актичної участі в Асоціації працівників дошкільної освіти.
Узагальнюючи можна зазначити, забезпечення наступності між дошкільною освітою та початковою освітою - приорітет нового освітянського уряду.

Протягом дня, діяла виставка фахових видань, засобів навчання та обладнання, комплексних і парціальних програм для закладів дошкільної освіти, авторських робіт педагогів України. Практики обмінювалися досвідом на різноманітних майстер-класах й за круглим столом обговорили інноваційні зміни у фаховій підготовці/перепідготовці вихователів.

 

 

Переглядів: 324 | Додав: oksana-shpundra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar