8:35 PM
Викладачі кафедри дошкільної освіти взяли участь у роботі Всеукраїнського круглого столу

Викладачі кафедри дошкільної освіти взяли участь у роботі Всеукраїнського круглого столу «Інноваційна стратегія Базового компоненту дошкільної освіти (2021) - нова якість вищої освіти»

18січня 2020року Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова, факультетом педагогіки та психології, кафедрою педагогіки і психології дошкільної освіти було проведено Всеукраїнський круглий стіл «Інноваційна стратегія Базового компоненту дошкільної освіти (2021) – нова якість вищої освіти». До участі в заході долучилися й викладачі, аспіранти кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Метою заходу було об’єднання зусиль науковців, стейкхолдерів та практиків України щодо розповсюдження та впровадження оновленого стандарту дошкільної освіти; удосконалення, гармонізація освітніх програм та професійної підготовки майбутніх вихователів відповідно до потреб сьогодення у педагогічному закладі вищої освіти; зміцнення основ репутаційного капіталу педагогічних університетів, поруч з новою культурою якості та доброчесності.

Розробниками оновленого Базового компоненту дошкільної освіти (затверджений у 2021 році) було представлено нові складники Стандарту дошкільної освіти; розглянуто вимоги до обов’язкових компетентностей та результатів освіти дитини дошкільного віку; охарактеризовано ключові компетентності дошкільника відповідно до освітніх ліній; представлено можливості в реалізації наступності між різними видами діяльності за освітніми напрямами в дошкільній та початковій освіті.

  

https://www.facebook.com/groups/401058853589437/permalink/1289136941448286/

 

Переглядів: 106 | Додав: oksana-shpundra | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar