Засідання зборів трудового колективу та Вченої ради Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва 

6 лютого відбулося спільне засідання зборів трудового колективу та Вченої ради Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

З підсумками діяльності колективу Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва за І семестр 2019-2020 н.р. і завданнями на ІІ навчальний семестр виступили директор інституту, професор Т.М. Десятов, заступник директора з навчальної діяльності В.І.Мовчан, заступник директора з наукової роботи Є.О. Лодатко.

Стратегічний план розвитку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на період до 2026 року
та приорітетні напрями р ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Одним із критеріїв оцінювання якості освітньої програми є залучення професіоналів-практиків до організації та реалізації освітнього процесу. Налагодження тісної співпраці зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками - приорітет кафедри дошкільної освіти.

Науково-педагогічний склад кафедри систематично підтримує зв’язок з професіоналами-практиками, роботодавцями та стейкхолдерами в сфері дошкільної та початкової освіти.

Відтак, 11 лютого до освітнього процесу долучилася стейкхолдер, вчитель початкових класів Першої міської гімназії м. Черкас Демешева С.С. , яка поділилася зі студентами власним практичним досвідом роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

Демешева С.С. разом із викладачем кафедри Соловей Ю.О. провели практико-орієнтоване занят ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Кафедра дошкільної освіти активно співпрацює з Центром розвитку дитини «Montessori Family» в м.Черкаси.

Варто зазначити, що на початку навчального року між Черкаським національним університетом імені Б.Хмельницького та Центром розвитку дитини «Montessori Family» було укладено угоду про співпрацю.

Відтак, керівник практики О.О.Ляховець та керівник центру розвитку дитини «Montessori Family» Кукла Т.С обговорили особливості організації практики для студентів спеціальності Дошкільна освіта на базі центру.

‼️До уваги студентів 4 курсу, студентів магістратури та випускників!

Центр розвитку дитини «Montessori Family» запрошує Вас на співбесіду для заміщення вакантної посади - асистент педагога (в 3-6 клас).

Контактні дані: ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

На інтегрованому STEM-заняті з дисципліни «Анатомія, фізіологія дітей з основами генетики та валеології» студенти разом із викладачем кафедри дошкільної освіти Гребенюк Н.О. в цікавій формі з’ясували важливість скелету людини для його організму та визначили, що спільного між будовою кістки/суглобів та Ейфелевою вежею інтегруючи таким чином: медицину, біологію, фізику та інженеринг.

До організації та проведення практичної складової заняття долучилися професіонали-практики з Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської області:
- Зоря Ю. М. - завідувач навчально-тренінгового центру STEM-освіти «Черкаський ОІПОПП ЧОР»
- Качкар Є. В. - методист центру STEM-освіти
- Курас В.К. - методист центру STEM-осв ... Читати далі »

Переглядів: 159 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Кафедра дошкільної освіти активно залучає стейхолдерів до організації та реалізації освітнього процесу на спеціальності 012 Дошкільна освіта.

27 лютого відбулася зустріч в.о. завідувача кафедри дошкільної освіти І.О. Ніколаєску та викладацького складу кафедри зі стейкхолдером освітніх програм, вихователем-методистом ДНЗ 83 ( ясла - садок) комбінованого типу № 83 "Лісова казка" Черкаської міської ради Аллою Колодою.

Під час чергової зустрічі обговорили:
- змістове наповнення методичних рекомендацій кафедри дошкільної освіти до написання курсових та кваліфікаційних робіт.
Зокрема, під час зустрічі було розглянуто та обговорено проект положення про курсові й кваліфікаційні роботи у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького , визначено особливо ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Зустріч викладачів кафедри дошкільної освіти, студентів-магістрантів та стейкхолдера

Відбулася зустріч викладачів кафедри дошкільної освіти, студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта освітнього ступеня «магістр» та стейкхолдера Дорош Віти Миколаївни, вчителя початкових класів, вчителя вищої категорії, Мошнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники зустрічі розглянули й обговорили широке коло питань:

- Якість підготовки фахівців в сфері дошкільної та початкової освіти. Зокрема, обговорили розширення можливостей залучення професіоналів-практиків та роботодавців до освітнього процесу.
- Моніторинг працевлаштування випускників та періодичного звязку зі студентами-випускниками.
- Особливості залучення студентів до розгляду, обговорення та вн ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: sandra76stepanova | Дата: 2020 Лют 16 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4