За ініціативи кафедри дошкільної освіти, відбувся Міжнародний семінар-тренінг «Виховання характеру особистості дитини». Викладачі та студенти долучились до активного обговорення проблем виховання дитини в сім’ї, закладах дошкільної освіти, школі та суспільства в цілому.

Тренер - представник міжнародної організації з Америки, координатор міжнародних проектів - Чарльз Ландред.

По закінченню семінару всі учасники отримали у подарунок книгу Лінди Ландрет «Правильне виховання характеру дітей», посібник для дітей Ф. Армор та І. Сіданіч «Уроки виховання характеру», Біблію та сертифікати міжнародного зразка про проходження 10-годинного семінару-тренінгу « ... Читати далі »

Переглядів: 200 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

З метою впровадження провідних ідей Концепції Нової української школи та щодо проголошення збереження цінностей дитинства, необхідності гуманізації навчання, особистісного підходу, розвитку здібностей кожної дитини, створення навчально-предметного середовища, що в сукупності забезпечують психологічний комфорт і сприяють вияву творчості дітей, студентами 1 курсу ОС магістр та викладачами кафедри дошкільної освіти було відвідано уроки у 1 класі Першої міської гімназії м.Черкаси.
Учасники мали можливість ознайомитись з Науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Студенти були долучені до проведення уроку з математики та спробували себе в ролі вчителя.

 

Лінк на інформаційне повідо ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

В Навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва відбулося засідання круглого столу на якому розглядалося актуальне питання, про яке всі знаю та мало хто наважується говорити - домашнє насильство. Відтак, для розгляду теми «Подолання домашнього насильства - сила у взаємодії» буди запрошені представники соціальних служб, громадських та благодійних організацій, представники поліції, психолог, юрист, викладачі кафедри соціальної роботи.

Дуже дякуємо за організацію круглого столу кафедрам початкової освіти та соціальної роботи, а особливо Байдюк Наталії Василівні та Коломієць Олені Германівні. Завдяки Вам та запрошеним гостям викладачі та студенти ще раз ознайомились зі своїми правами та обов`язка ... Читати далі »

Переглядів: 171 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

11 січня 2019 року в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбулося засідання Регіонального круглого столу з елементами дискусії "Інноваційні форми навчання дітей 6/7 року життя у контексті сучасних освітніх змін". В обговоренні теми взяли участь викладачі та студенти кафедри дошкільної освіти, випускники денної та заочної форм навчання, завідувачі, вихователі та методисти закладів дошкільної освіти в Черкаській області, дирекція інституту на чолі з Тимофієм Михайловичем Десятовим.
З вступним словом виступила Інна Олександрівна Ніколаєску, яка розкрила зміст поняття "інновації" та представила учасникам засідання особливості дошкільної освіти в різних країнах, зокрема: Великобританії, Ізраїлі, Франції, Данії, США, Японії.
... Читати далі »

Переглядів: 151 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

6 березня відбулося установче засідання ради з якості Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Оригінальність заходу в тому, що були залучені стейкхолдери установ освіти.

Зокрема, проблеми дошкільної освіти в конструктивному діалогу обговорювали завідувачі закладів дошкільної освіти Борисова Ірина Володимирівна, Тябут Любов Григорівна,
Перцева Олена Володимирівна, Кожемяка Світлана Миколаївна та викладачі кафедри дошкільної освіти.
Результатом такого спілкування стала єдина мета - підготовка конкурентноспроможного фахівця галузі дошкільної освіти.

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 229 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

11-13 березня в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького кафедрою дошкільної освіти вже вдруге був організований семінар-тренінг “Виховання характеру у дітей. Конфліктологія”. Цього разу працювали тренери з Техасу - Бред і Тенья Белл.

Ці дні промайнули у атмосфері любові і поваги, чого не вистачає у нашому житті зараз. Слухачі семінару-тренінгу отримали низку корисних порад щодо формування у дітей загальнолюдських цінностей, формування характеру дитини, пошуку шляхів уникнення та вирішення конфліктних ситуацій. Окрім цього всі бажаючі мали змогу поставити запитання спікерам стосовно освітньої системи, соціальної підтримки дітей-сиріт, організації освітнього ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Педагогікою Монтессорі захоплюються і розчаровуються в ній, її використовують і відкидають, упроваджують цілісну систему або окремі елементи. Головне – вона не залишає байдужим того, хто ознайомився з її ідеями.

6 квітня 2019 р. студенти магістратури спеціальності Дошкільна освіта відвідали Центр розвитку дитини «Montessori Family”.

Вихователі закладу дошкільної освіти ознайомили студентів з основними принципами, методами і напрямами організації освітнього процесу в контексті технології саморозвитку (за М. Монтессорі); розповіли особливості організації розвивального середовище; продемонстрували дидактичний матеріал та навчали майбутніх магістрів застосовувати елементи технології саморо ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

В рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток професіоналізму сучасного педагога в постнекласичній парадигмі» кафедра дошкільної освіти провела педагогічні паралелі для студентів та викладачів.

Одна з тем, яка розглядалася: «Техніки критичного мислення для становлення особистості» (спікер Н. М. Степанова). Студента та викладачі з’ясували особливості формування критичного мислення у дітей, розглянули поняття біоніки та практично виконували завдання з поєднання об`єктів природи та об`єктів створених в результаті людської діяльності, розглянули одну з моделей критичного мислення «RThs”.

Розглядаючи тему «Розвиток розмовного мовлення шляхом вик ... Читати далі »

Переглядів: 158 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

Викладачі кафедри дошкільної освіти, студенти та гості мали можливість взяти участь в майстер-класі «Сучасні діти - сучасні педагоги» (спікер психолог І. В. Щур).

Учасники майстер-класу вдосконалили педагогічну майстерність у роботі з дітьми нового покоління (покоління дітей Z), розглядали методи та способи керування емоційним станом дітей засобами ігрової діяльності та на власному прикладі навчалися створювати та використовувати атрибути освітньої діяльності.

Особливу увагу було зосереджено вивченню особливостей дітей нового покоління, їх унікальності та розгляду основних проблем з якими доводиться стикатися сучасному педагогу та батькам у роботі з дітьми. В ході бесіди визначили, що сучасн ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

11 квітня пройшов цікавий та змістовний майстер-клас «Дидактико-методичний супровід компетентнісно орієнтованого навчання математики молодших школярів» від Наталі Листопад, наукового співробітника відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України, проведений у межах VIII Міжнародноі науково-методичної конференції «Проблеми математичної освіти».
Розкриття теми «Навчально-методичне забезпечення компетентнісно орієнтованого навчання математики» авторка здійснила через презентацію підручника з математики для учнів 2 класу. Структура побудови сторінок підручника дає можливість учителю не давати знання в готовому вигляді, а організувати сумісну діяльність учнів над вивченням нового, що сприяє розвитку соціальноі компетентності, а ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Тра 04 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »