У зв'язку з трансформаціями ринку праці виникає запит на розвиток нових навичок і компетенцій у покоління, яке складе робочу силу майбутнього. Як сучасна школа відповість на ці виклики - завдання для фахівців і інститутів, які вивчають освіту як самостійну дисципліну і важливу частину життя суспільства. У країнах пост-радянського простору, зокрема, в Білорусі, таких інститутів майже немає - зазначає Олена Мельченко, білоруська дослідниця STEM-підходу, яка нещодавно закінчила магістратуру в School of education Університету Лідса (Англія), і засновниця Асоціації «Освіта для майбутнього» . В інтерв'ю WoMo Алена розповіла, як прийшла до дослідження STEM, ніж цей підхід унікальний і які проблеми він може вирішити.

 

... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2019 Тра 06 | Коментарі (0)

Ольга Желтвай, педагог з Одеси, вважає, що реформувати систему дошкільної освіти кожен викладач може самостійно, а заодно підвищити інтерес дітей до науки і знизити рівень стресу в процесі навчання. І при цьому не «винаходити велосипед».

Почніть реформи з себе
Нинішні діти дуже не схожі на тих дітей, якими були ми з вами. Світ стрімко змінюється і вони разом з ним. Сучасна система освіти також давно потребує реформ і змін і не тільки в школах, але і в дитячих садах. Існує безліч відмінних методик роботи з дітьми, перевірених часом, проте жодна, навіть найкраща методика, не працюватиме « ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2019 Тра 06 | Коментарі (0)