Аспіранти кафедри дошкільної освіти Ю.О. Соловей та О.О. Панченко разом із науковим керівником доктором педагогічних наук, доцентом І.О. Ніколаєску долучилися до перегляду вебінару «Доктори філософії, як освітньо-науковий рівень: сучасний стан, виклики, перспективи» від Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти.

Під час вебінару було розглянуто й обговорено:

-загальні принципи якісної підготовки аспіранта та принципи нової системи захисту

- критерії акредитації PhD програм

-процес написання дисертації (дослідницька позиція, зустрічі з науковим керівником, написання наукових статтей, участь в наукових конференціях, написання змісту дисертації, захист)

- досвід захисту дисертацій у разових радах

-проведення й апробація результа ... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Бер 04 | Коментарі (0)

Аспіранти кафедри дошкільної освіти Ю.О. Соловей та О.О. Панченко разом із науковим керівником доктором педагогічних наук, доцентом І.О. Ніколаєску долучилися до перегляду вебінару «Доктори філософії, як освітньо-науковий рівень: сучасний стан, виклики, перспективи» від Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти.

Під час вебінару було розглянуто й обговорено:

▪️загальні принципи якісної підготовки аспіранта та принципи нової системи захисту

▪️ критерії ак ... Читати далі »

Переглядів: 114 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Бер 04 | Коментарі (0)

 

Календар для розвитку критичного мислення у дітей старшого дошкільного віку створила доцентка кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Степанова.

Усе для того, щоб навчити дітей краще опанувати будь-яку інформацію.

Роботу над збірником розпочали ще у 2018 році. Тоді готували студентку на конкурс, і робота отримала позитивні відгуки. Тож вирішили продовжувати дослідження.

«Ось буквально з тижня на тиждень вийде наш посібничок, який уже буде грифований і вже буде у вигляді справжнього посібника з кольоровими ілюстраціями для наших вихователів, які можуть використовувати його в осв ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Бер 02 | Коментарі (0)

На кафедрі дошкільної освіти пройшов тиждень STEM-освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Вже декілька років широкої популярності в сфері дошкільної та початкової освіти набуває впровадження інноваційної програми формування культури інженерного мислення в дошкільників «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт»(К. Крутій). Саме тому, особливе місце у роботі з майбутніми педагогами займає впровадження методів STREAM-освіти в освітній процес вишу. Перш за все, це пояснюється необхідністю формування педагога нової генерації - готового працювати з дітьми нового покоління, адже інноваційні рішення щодня кидають виклик традиційній освітній системі.

Таким чином, креативне та інноваційне заняття не тільки мотивує здобувача вищ ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 21 | Коментарі (0)

Тиждень STEM-освіти на кафедрі дошкільної освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Життя людини починається з вдиху й підтримується диханням протягом всього часу. Значення дихання для людини величезне, адже воно забезпечує організм киснем, а отже - створює умови для життєдіяльності.

В розрізі інженерного тижня під час вивчення дисципліни «Анатомія та фізіологія людини з основами генетики» студенти 1 курсу здобували практичні навички ознайомлення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з особливостями будови й основними органами дихальної системи людини. Завдяки практичним вправам здобувачам освіти вдалося з'ясувати взаємозв'язок будови й функцій ... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 20 | Коментарі (0)

Тиждень STEM-освіти на кафедрі дошкільної освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Відомі в світі будівлі вражають своїми масштабами, але ще більш вражаючим є можливості їх відтворення архітекторами, інженерами, митцями. Можливість створення подібних конструкції це не тільки прояв творчості, втілення ідей, але й демонстрація своїх інженерних умінь та креативних рішень. Саме тому, підготовка майбутніх фахівців дошкільної освіти до конструювання з дітьми є важливою та актуальною проблемою, оскільки створюються умови для продуктивного виду діяльності.

В рамках Інженерного тижня "Problem solving" студенти 4 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта будували 3D конструкції з найпро ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 18 | Коментарі (0)

Тиждень STEM-освіти на кафедрі дошкільної освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Основними особливостями інженерного мислення (на думку В. Горохова) є художня, практична (або технологічна) і наукова діяльність особистості. Сама тому, третій день Тижня інженерії на кафедрі дошкільної освіти присвячений формуванню інженерної творчості здобувачів освіти та створенню умов задля прояву творчості у виготовленні технічних об’єктів.

Беззаперечно, актуальним завданням у підготовці майбутніх фахівців дошкільної освіти є набуття студентами практичних навичок нетрадиційного малювання для роботи з дітьми. В розрізі тижня інженерії "Problem solving" студенти 2 курсу практикувалися ... Читати далі »

Переглядів: 124 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 17 | Коментарі (0)

На кафедрі дошкільної освіти триває тиждень STEM-освіти - Тиждень Інженерії "Problem solving" (за програмою НУШ) 

Люди, які захоплюються музикою, завжди мріють створювати власні музичні інструменти з особливим дизайном та оригінальним звучанням. Саме тому, на межі музики й інженерії є розробка саморобних інструментів.

Другий день Тижня Інженерії "Problem solving" присвячений дослідженню впливу музики на емоційний стан людини й виготовленню музичних інструментів. Основне завдання для здобувачів освіти полягало в реалізації інженерної задумки щодо якості звучання інструментів: мелодійності, резонування, сили звуку і тембральних фарб. Практичні навички здобуті під час виконання таких інженерних завдань ... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 16 | Коментарі (0)

Викладачі кафедри дошкільної освіти дали інтерв'ю для телеканалу UA: Черкаси

Доктор педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Інна Олександрівна Ніколаєску та кандидат філософських наук, доцент кафедри дошкільної освіти Наталія Михайлівна Степанова дали інтерв'ю для телеканалу UA: Черкаси.

У вигляді відповідей викладачів на запитання інтерв'юера було розкрито актуальність формування soft skills у дітей старшого дошкільного віку, а також висвітлено особливості розробки та укладання «Навчального календарика критичного мислення» для дошкільників. Поряд з цим, для глядачів «Суспільного» викладачі кафедри дошкільної освіти представили перспективи подальшої роботи у дан ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Лют 15 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »