Викладачі кафедри дошкільної освіти взяли участь у роботі Всеукраїнського круглого столу «Інноваційна стратегія Базового компоненту дошкільної освіти (2021) - нова якість вищої освіти»

18січня 2020року Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова, факультетом педагогіки та психології, кафедрою педагогіки і психології дошкільної освіти було проведено Всеукраїнський круглий стіл «Інноваційна стратегія Базового компоненту дошкільної освіти (2021) – нова якість вищої освіти». До участі в заході долучилися й викладачі, аспіранти кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Метою заходу було об’єднання зусиль науковців, стейкхолдерів та практиків України щодо розповсюдження та в ... Читати далі »

Переглядів: 103 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Січ 18 | Коментарі (0)

Діагностика ефективності проведення кафедрою дошкільної освіти профорієнтаційної діяльності в соціальних мережах Facebook та Instagram

Профорієнтаційна діяльність на кафедрі дошкільної освіти спрямована на професійне самовизначення майбутнього абітурієнта в умовах свободи вибору сфери діяльності відповідно до можливостей, здібностей, уподобань вступника і з урахуванням вимог ринку праці в сфері дошкільної та початкової освіти. Із цією метою щорічно вивчається та враховується досвід провідних університетів країни, пріоритет серед студентів у складанні ЗНО, потреба закладів дошкільної та початкової освіти у фахівцях та, відповідно, розробляється план профорієнтаційних заходів.

Одним із напрямів профорієнтаційної роботи кафедри є розміщення та поширення інформації наук ... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Січ 18 | Коментарі (0)

Запрошуємо на навчання за спеціальністю 012 Дошкільна освіта

Здобувати вищу освіту за спеціальністю

012 Дошкільна освіта - цікаво та престижно!

Навчання студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта освітнього ступеня «бакалавр» та «магістр» здійснюється в навчальному корпусі №4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

В розпорядженні кафедри дошкільної освіти наявний сучасний аудиторний фонд, що відповідає європейському рівню стандартів провадження освітньої та науково-дослідницької діяльності. А постійне оновлення навчально-методичного забезпечення дозволяє забезпечити інноваційно спрямоване навчання з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Такий підхід в організації освітньої діяльності дозволить Вам здобути необхідн ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Січ 15 | Коментарі (0)

Базовий компонент дошкільної освіти, що є Державним стандартом дошкільної освіти в Україні, затверджено сьогодні, 12 січня 2021 року. Відповідний наказ розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України ... Читати далі »

Переглядів: 193 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2021 Січ 12 | Коментарі (0)

Вітаємо Вікторію Григорівну Бондар із успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук 

 

29 грудня в Черкаському національному університеті імені Б.Хмельницького відбувся захист дисертації викладача кафедри дошкільної освіти Вікторії Григорівни Бондар на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.

Під час обговорення дисертаційної роботи офіційні опоненти та всі члени спеціалізованої вченої ради відзначили високий науковий рівень, бездоганне володіння темою й ґрунтовні відповіді здобувачки. Цей висновок члени спеціалізованої ради підтвердили й своїм одноголосним голосуванням за присудження наукового ступеня кандидата педагогічних наук. ... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 29 | Коментарі (0)

Stream-лабораторія як сучасний освітній інструментарій в підготовці фахівців дошкільної освіти до впровадження інновацій 

Кафедра дошкільної освіти активно працює над наповнення Stream-лабораторії для підготовки здобувачів вищої освіти до роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку в розрізі напряму Stream освіти.

Широкої популярності в сфері дошкільної та початкової освіти набуває впровадження інноваційної програми формування культури інженерного мислення «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт»(К. Крутій). Майбутнє за інноваціями, а майбутнє інновацій - за педагогами нового формату, які не сприймають формального підходу і можуть своїми знаннями «підірвати мозок» дітям та розширити їх кругозір до нескінченності.

Саме тому, майбутні фахівці ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 28 | Коментарі (0)

З наближенням новорічних свят кожен в очікуванні дива, приємних миттєвостей, святкової атмосфери та подарунків. Акція «Таємний Санта» — один з перевірених способів пройнятися атмосферою новорічних свят та подарувати диво найближчим.

Робити подарунки так само приємно, як і їх отримувати. З власної ініціативи в акції «Таємний Санта» взяли участь студенти 1 курсу разом із кураторами та анонімно обмінялися подаруночками та приємностями один з одним.

Святкову атмосферу кураторської години доповнювали різноманітні конкурси, інтелектуальні розваги та новорічні композиції.

Долучайтеся до акцій добра, даруйте подарунки та гарний настрій оточуючим.

Переглядів: 128 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 24 | Коментарі (0)

 

Студентка спеціальності 012 Дошкільна освіта відкрила приватний заклад освіти

Навчаючись на магістратурі за спеціальністю 012 Дошкільна освіта, студентка В. Шинкарьова вже відкрила приватний заклад дошкільної освіти “SOVA kid’s space”.

На захисті кваліфікаційної роботи здобувачка вищої освіти поділилася практичним досвідом відкриття власної справи, цим самим, ще раз продемонструвала та підтвердила актуальність й необхідність навчання за спеціальністю 012 Дошкільна освіта.

Студентка розповіла про те, яким чином знання отримані в університеті допомогли створити розвивальне середовище для дітей дошкільного віку, а також наповнити ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 24 | Коментарі (0)

5 цікавих ідей, для онлайн підготовки здобувачів вищої освіти до складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови

Відповідно до затверджених Міністерством освіти і науки України нових правил прийому до університету в 2021 році, для вступу на спеціальність 012 Дошкільна освіта ОС «магістр» передбачено складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови. З огляду на такі нововведення та враховуючи складну епідеміологічну ситуацію, пропонуємо студентам 5 цікавих ідей як онлайн підготуватися до складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови.

1) Долучайтеся до безкоштовних онлайн курсів

- ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 22 | Коментарі (0)

Вже не вперше на кафедрі дошкільної освіти захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти ОС «магістр» відбувається за участю стейкхолдерів. Під час захисту стейкхолдери брали активну участь в обговоренні результатів наукових досліджень магістрантів, вступали в дискусії та висловилювали власне бачення досліджуваної проблеми. Такій підхід у співпраці є актуальним та важливим в розвитку наукового потенціалу та реалізації практичного досвіду кожного студента.

Здобувачі вищої освіти гідно представили результати власних досліджень та впевнено відповідали на запитання членів екзаменаційної комісії. Варто відмітити, що доповіді здобувачів вищої освіти супроводжувались використанням мультимедійного обладнання, що в свою чергу створювало умови для на ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: oksana-shpundra | Дата: 2020 Гру 22 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »